Hlavní navigace

Viceprezident a CTO Adobe Kevin Lynch míří do Applu

20. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jedna z nejvýraznějších osobností kreativního impéria Adobe bude od pátku pracovat v Applu. Kevin Lynch, viceprezident společnosti a její technologický šéf, se přesune o 15 km vzdáleného Cupertina. Tam se setká mj. setká s Philem Schillerem (šéfem obchodu), se kterým před lety pracoval v Macromedii.

Kevin Lynch míří z Adobe do Applu
Kevin Lynch míří z Adobe do Applu (foto: Adobe)

Ale zatímco Schiller v roce 1997 pospíchal za Jobsem do Applu, Lynch zůstal ve firmě až dodnes, v roce 2005 totiž Macromedii koupilo za 3,4 miliardy dolarů. Macromedii v té době šéfoval Stephen Elop, který o rok později přešel do Microsoftu a dnes řídí Nokii. Zajímavé také je, že Macromedia přišla s technologií Flash, jejíž pomalý konec odstartoval právě Apple.

Kevin Lynch stojí především za nástrojem Dreamweaver pro tvorbu webu. V nové roli CTO pak řídil inovace v oblasti cloudu, sociálních funkcí a víceobrazovkového zobrazení (optimalizace pro desktop, mobily a tablety). Podepsal se i pod digitální vydávání knih a časopisů v kreativních nástrojích Adobe. Zatím není jasné, jaké role se ujme v novém zaměstnání, ale své zkušenosti může uplatnit i v Applu. Zřejmě bude rozvíjet nástroje pro elektronickou publikaci, iCloud a mobilní web.

 

Zdroj: CNBC, The Verge