Hlavní navigace

Názory k článku Videa z Windows 7 (Seven)

  • 4. 10. 2008 20:02

    Mr.Gentleman (neregistrovaný)

    Nejsem velký fanda webaplikací, ale je pravdou, že nějaký takový podobný tah jsem Microsoftu čekal už nějakou dobu a je spíše otázkou času, kdy MS udělá buď samostatný systém, nebo spíše nějaký speciální framework pro Windows, který bude určen pro běh webových aplikací.

    MS se již celkem dlouho netají tím, že by minimálně u části softwaru viděl cosi ve smyslu software jako služba. Nemyslím tím jen web aplikace, ale i něco jako terminálový server pro vzdálené aplikace. Je možné, že MS vytvoří platformu pro běh takovýchto aplikací. Ale jak jsem již napsal - spíše než samostatný systém bych to viděl na nějakou další vrstvu pro operační systém Windows, podobně jako subsystémy Win32, nebo .NET. I když v podstatě by to mohlo být cosi jako konkurence Adobe AIR integrovaná přímo ve Windows a samozřejmě trochu jinak implementovaná a podporující něco trochu jiného ;).

    Teď mě ještě napadá, zda nakonec MS nebude chtít vytvořit obdobu linuxovému operačnímu systému gOS, který je také normálním systémem odvozeným od Ubuntu a přizpůsobený pro běh webových aplikací Googlu (v případě MS by pak šlo samozřejmě primárně o běh Live služeb)...

    Přemysl "Mr.Gentleman" Vavroušek aka DJ.Snail