Hlavní navigace

Video: Realistický 3D zážitek na Windows 7

11. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mezinárodní veletrh CES 2010, který probíhal v Las Vegas minulý týden a začal mj. i Ballmerovou keynote přinesl celou řadu hardwarových i softwarových novinek. Jednu z nich připravila ve spolupráci s Microsoftem a jeho novým operačním systémem Windows 7 také společnost Nvidia.

Výsledkem spolupráce nejsou pouze nové ovladače pro grafické karty kompatibilní s novým systémem, ale rovněž technologie 3D Vision běžící pod operačními systémy Windows a využívající některých nových vlastností, jako je například DirectX 11.

Právě na jedenácté verzi této sady knihoven bylo postaveno demo využívající tří projektorů a polarizačních brýlí pro vytvoření stereoskopického 3D dojmu podpořeného dvěma novými grafickými kartami GeForce s kódovým označením GF100 kompatibilními s DX11.

Skutečný 3D obraz ovšem není to jediné, co Windows 7 a Nvidia nabídnou. Počítačové hry mohou využít i fyzikálních výpočtů ke zvýšení realističnosti scény a rovněž zvýšení výkonu díky spolupráci GPGPU. Zajímavou technologií je také přehrávání videa s redukcí otřesů kamery, a tedy stabilizací obrazu pomocí GPU.

Get Microsoft Silverlight

DCSIMG

Zdroj: Windows Team Blog