Hlavní navigace

VIDEO: Windows 8 na tabletu s Tegrou 3

15. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Redaktoři magazínu Thisismynext.com měli to štěstí, že si mohli krátce pohrát se skutečně výjimečným tabletem. Co do hardwaru tu je Nvidia Kal-el, nebo chcete-li, Nvidia Tegra 3, čtyřjádrový (!) procesor ARM na frekvenci nejspíše kolem 1,5 GHz s poměrně silnou verzí GeForce ULV. A na tabletu je nainstalován Microsoft Windows Developer Preview, tedy raná verze Windows 8.

Nové Windows totiž podporují nejen procesory x86 (Intel, AMD a VIA), ale i architekturu ARM, dočkáme se tak tabletů a teoreticky i chytrých telefonů s nimi. Ve zkratce se dá říci, že se Windows 8 posouvají trochu směrem k Windows Phone 7, jak ostatně radí i dlaždicovaný design nabídky Start, která se nese v duchu uživatelského rozhraní Metro. Pro podrobné informace doporučím článek Lukáše Václavíka na Cnews.

Dvouminutové video se zaměřuje vlastně pouze na nabídku Start ve stylu Metro UI. Jak vidíme a jak je nám anglicky vysvětlováno, čtyřjádrový Kal-el si s vykreslováním prostředí poradil téměř stejně rychle jako ULV model Core i5 (Sandy Bridge) v tabletu od Samdungu, na kterém byl Windows 8 oficiálně představován.

 

 

Ještě upozorním, že se jedná o velmi ranou verzi, není to ani betaverze, natož Release Candidate, proto buďte shovívaví a neberte raději nic jako dogma.

Zdroj: Thisismynext.com

Byl pro vás článek přínosný?