Hlavní navigace

Videoamatatéři spojte se, slavní režiséři z vašich klipů sestříhají dokument

Sdílet

Zdroj: Redakce

Slavní režiséři Ridley Scott (Gladiátor, Vetřelec…) a Kevin Macdonald (Poslední skotský král, Pád do ticha…) vyzývají komunitu uživatelů YouTube, aby 24. července na populární video službu natočili svůj příspěvek „Život v jednom dni“. Stačí jen natočit zajímavé momenty v tomto dni a do 31. července je na uložit na YouTube. Akce se týká i Česka a Slovenska, nejen anglofonních zemí.

Nejlepší scény pak budou vybrány do celovečerního dokumentu se stejným názvem, který složí dohromady Macdonald. Ridley Scott a jeho produkční společnost celý film zaplatí a autoři scén budou uvedeni jako koproducenti. Dvacet z nich pak dostane pozvánku na světové premiéře na filmovém festivalu Sundance 2011.

Další informace na youtube.com/lifeinaday.

„Život v jednom dni bude něco jako časová schránka, která budoucím generacím ukáže, jak se žilo 24. července 2010. Je to jedinečný experiment v oblasti sociální kinematografie. Neexistuje ostatně lepší způsob, jak získat téměř neomezené spektrum videosekvencí, než oslovit světovou internetovou komunitu,“ říká o projektu režisér Kevin Macdonald.

„YouTube komunita již pět let mění způsob, jakým jsou média a jejich obsah vytvářena a sledována“, řekl Erick Schmidt, výkonný ředitel společnosti Google. „Jsme velice rádi, že můžeme spolupracovat s Kevinem Macdonaldem a Ridley Scottem. Velký vděk rovněž patří našemu dlouhodobému partnerovi, filmovému festivalu Sundance, za podporu této globální iniciativy. Nedokážu si představit lepší místo pro premiéru filmu Život v jednom dni než příští ročník tohoto festivalu.“  

CS24

„Důležitou součástí našeho poslání je podpořit sdílení příběhů z celého světa a poskytnout filmařům platformu pro vyjádření se a experimentování,“ říká John Cooper, ředitel Sundance filmového festivalu. „Jde o skvělý způsob, jakým zapojit YouTube komunitu a divákům na festivalu nabídnout něco zcela nového a nečekaného.“

Zdroj: Tisková zpráva, Google Blog