Hlavní navigace

Videotéka Hulu odstřihla neamerické diváky. Blokuje IP adresy VPN služeb

28. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americká streamingová služba Hulu.com, kterou provozují tamní hlavní mediální korporace Comcast (NBC, Universal), Fox a Disne,y začala minulý týden blokovat IP adresy VPN služeb. Odstřihla tím zahraniční uživatele, jenž se chtěli dostat k filmům a seriálům, které u nich doma neběží, a také domácí uživatele, jenž VPN používají kvůli ochraně soukromí.

Hulu blokuje VPN Hulu blokuje VPN Hulu blokuje VPN

Hulu takovým uživatelům zobrazí upozornění, že služba není dostupná mimo USA. A pokud je divák Američan, má vypnout anonymizér (VPN, proxy adpo.). Hulu nedokáže rozpoznat, zdali divák používá VPN spojení a podle toho jej blokovat. Místo toho firma zavedla černou listinu, kam ukládá adresy těch nejznámějších VPN. To znamená, že menší projdou a hlavně kvůli tomu budou další vznikat, takže opatření nikam nevedou.

 

CS24

Zahraniční přístup porušuje podmínky užití Hulu a lze jej považovat za určitou formu pirátství, protože uživatel obchází regionální zámek. Pro majitele práv i provozovatele jsou přitom takoví uživatelé pokladem. Jasně říkají, že jim stojí za to platit za obsah. Na Hulu budou i nadále sledovat reklamy, platí si minimálně 5 dolarů měsíčně za VPN a případně si předplatí i prémiovou službu Hulu Plus, která funguje podobně jako Netflix. Za měsíční paušál 7,99 USD má uživatel neomezený přístup ke všem filmům a seriálům. Bez reklam.

Zdroj: TorrentFreak