Hlavní navigace

Videovzkazy svým přátelům budete moci zanechávat ve Skypu již letos

17. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle serveru The Verge se populární komunikační služba dočká nové funkce. Prakticky odjakživa s ní můžeme v reálném čase chatovat textově, povídat si pomocí mikrofonu, případně k audiu přidat ještě obraz. Chystaná funkce připomíná videochat, jenže tentokrát nebudete komunikovat v reálném čase. Skype vám umožní posílat zprávy na virtuální záznamník. Příjemce se na vámi nahraný vzkaz podívá, až si příště zapne aplikaci. Mnoho lidí tuto funkci jistě uvítá. Otázkou zůstává, zda bude k dispozici zadarmo.

Tip: Skype 5.11 má nový design a přihlašování přes Facebook i Microsoft Account

Myšlenku na zpoplatnění bychom nejspíš neměli okamžitě smést ze stolu, neboť provozovatel si běžně nechává platit za službu ne nepodobnou hlasovým schránkám u mobilních operátorů. Základní (a velmi dobré) služby Skypu jsou poskytovány zadarmo, pokud ale chcete víc, musíte si už připlatit. Klienti budou nicméně stále více prolezlí reklamními pruhy, takže Microsoft by ke zpoplatnění funkce přistoupit nutně nemusel, příjmy ze Skypu bude mít i jiné.

 

Zanechávání videovzkazů bychom se každopádně měli dočkat ještě do konce roku, údajně by ke spuštění novinky mohlo dojít dokonce již v říjnu. Tvrdí to zdroje The Verge. Poslední betaverze klienta pro Windows a OS X přinesla přihlašování pomocí Microsoft Account, grafický styl se postupně mění, přičemž více a více ladí s Windows 8.

Skype 5.11 beta

Nový Skype 5.11 beta

Zdroj: The Verge