Hlavní navigace

ViewSonic uvádí svůj první CULV notebook

23. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novinka společnosti ViewSonic se honosí názvem ViewBook Pro VNB131 a jedná se o prvotinu výrobce co se použití CULV platformy týče. Spatřit jste jej mohli již na výstavě CES 2010 konané v Las Vegas, dnes konečně vyplavaly na povrch i detailní specifikace a my můžeme zhodnotit šance tohoto nadějného zařízení.

Velikost displeje je na pomezí notebooků a minibooků - 13" úhlopříčka je dobrým kompromisem mezi mobilitou a prostorem pracovní plochy, rozlišení bohužel neznáme. Víme ale, že trackpad je multidotykový a že celé šasi je vyrobeno z hliníku. I když má zařízení v sobě DVD mechaniku a baterii na 8 hodin provozu, celková tloušťka je pouhých 2,5 cm a váha 1,6 kg.

Výrobce zvolil blíže neurčený nízkonapěťový procesor Intel Core 2 Duo o taktu 1,3 GHz, k slušnému multi-taskingu vám poslouží 2 GB operační paměti. Fotky, hudbu a videa poté uložíte na slušně objemný 320GB pevný disk. Pokud by se vám zdála osmihodinová výdrž na akumulátor příliš malá, můžete nahradit DVD mechaniku přídavnou baterií, která rozšíří provozuschopnost až na výborných 12 hodin.

ViewBook Pro VNB131 budete moci pořídit za $949 (18 000 Kč), na trh brzy dorazí i další modely s mírně rozdílnými konfiguracemi komponent.

Zdroj: Electronista