Hlavní navigace

Viewsonic VX2739wm: bleskurychlých 27"

10. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední dobou se nám příval monitorů s velkými úhlopříčkami ne a ne zastavit. Nepříliš oblíbená (ve smyslu málo rozšířená) společnost Viewsonic se rozhodla představit 27" panel, jenž zaujme mj. hlavně extrémně nízkou odezvou, kterou se povedlo stlačit až na naprosté minimum jedné milisekundy.

 

Viewsonic VX2739wm disponuje rozlišením Full HD, tj. 1920 × 1080 px (což se asi dalo očekávat) a TN matricí. Statický kontrast se vyšplhal až na hodnotu 1200:1 (dynamický je poté 100 000:1), svítivost 300 cd/m2 vám bude stačit i na nějaké to malé domácí solárium (myšleno samozřejmě s nadsázkou). Designové provedení je dostatečně střízlivé, výrobci se nádavkem povedlo stlačit tloušťku na velmi nízkou hodnotu (jakou přesně, to zdroj nezmiňuje).

Ač nemaje žádné reproduktory, může se pochlubit celou triádou vstupů HDMI + DVI + D-Sub. Příznivce připojování periferií do monitoru jistě potěší také čtyřmístný USB hub, jenž nalezneme vzadu na zařízení. Novinka by se měla objevit na trhu koncem tohoto měsíce za cenu zhruba €350, zejména pro hráče může být bleskurychlá odezva klíčovým faktorem při výběru nového zobrazovadla.

Zdroj: Nordic Hardware

Autor článku