Hlavní navigace

Virtuální desetiletá dívka Sweetie pomohla odhalit tisíc pedofilů

6. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

OSN a FBI odhadují, že je každou chvíli k internetu připojeno až 750 000 lidí, kteří vyhledávají dětskou pornografii. Tuto poptávku pak plní hlavně na Filipínách, kde jsou desítky tisíc dětí vystavovány za peníze na internetu. Tomuto virtuálnímu sexu se v angličtině říká Webcam Child Sex Tourism a dosud bylo údajně chyceno jen šest lidí, kteří nelegální WCST provozovali. 

Nizozemská organizace pro ochranu dětských práv Terre des Hommes proto přišla s nápadem, jak pedofily najít, aniž by přitom museli obětovat skutečné dítě. Vytvořili virtuální holčičku Sweetie, které je deset let a pochází z Filipín. Dostala dětský hlas a podobu uměle vytvořenou na počítači. Detailní 3D model byl tak dobrý, že zmátl i sexuální predátory.

 

Čtyři výzkumníci Terre des Hommes testovali Sweetie po dobu 10 týdnů, navštívili s ní 19 veřejných chatů. Během této doby se k ní přihlásilo 20 172 úchylů ze 71 zemí světa. Díky zjištěným údajům a fotografiím se podařilo identifikovat už 1000 predátorů (jedna žena, zbytek muži). Výzkumníci přitom nemuseli lámat žádné databáze, využili pouze veřejné přístupné profily pomocí tzv. sociálního hackingu. Výsledky teď předají Interpolu a doufají, že by do konce roku 2014 mohli odhalit až 100 000 pedofilů.

Zdroj: Terre des Hommes via Mashable

Autor článku