Hlavní navigace

Virtuální tlačítka budou ve Windows Phone 8.1 realitou. Pomohou snížit ceny

16. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to poprvé, co slyšíme o tom, že by Windows Phone mohl ztratit kapacitní a fyzická tlačítka. Teď už je to hotová věc a nahradí je tlačítka na obrazovce. Podobně je mají některé telefony s Androidem, jmenovitě Nexus 4, který representuje oficiální zařízení rovnou od Googlu. Účet @evleaks zveřejnil obrázek s tlačítky na displeji, pocházející z Windows Phone Blue. Ta nás těžko překvapí.

Jsou tři, jedno vás posune o krok zpět, druhé na hlavní obrazovku a třetí přepne do vyhledávání. V tom se tedy nic nezmění. Ani nepřijdeme o krok zpět, jak před časem zvěsti naznačovaly. Windows Phone Blue budou dále hledat způsob, jak ušetřit a snížit cenu zařízení pro koncové uživatele. Ztráta fyzických, resp. kapacitních tlačítek by snížení pomohla. Přitom podle některých názorů virtuálním symbolům patří budoucnost.

 

V případě potřeby můžete využít celou šířku displeje. Ten může být rozměrnější, protože na těle smartphonu nebudou překážet žádná tlačítka. Najdou se i odpůrci. Kdo ale vyhraje, se budeme muset nechat překvapit. Každopádně nepředpokládám, že by virtuální tlačítka byla požadavkem. Spíše půjde o volitelnou cestu. V nejbližší době budeme normálně potkávat i telefony s trvalými tlačítky pro ovládání.

Zdroj: @evleaks