Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Vlak pro Youtubery? České dráhy cílí na děti a chystají pětihodinovou jízdu po Česku. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 30. 10. 2017 8:00

    gi

    Neférový přístup a past na méně informované cestující jsou také ceny jízdenek koupené na přepážce a online (Včasná jízdenka). Včasná jízdenka prý jde na přepážce koupit den předem, ale mě se to nepodařilo, pokladní kroutila hlavou, že o ničem takovém neví, a prý prodá jen o 40-50% dražší běžnou jízdenku. Online jde koupit Včasná jízdenka i bezprostředně před odjezdem, jenom musí člověk mít přístup k Internetu. Účel celých těchto Včasných jízdenek spočívá v tom, aby se zavřela pusa stěžovatelům, že jsou ČD drahé, ale aby si je lidi moc nekupovali a ČD na tom tolik netratili.

    Další pastí je nutnost rozdělovat cestu na dvě jízdenky aby se mohla využít zmíněná Včasná jízdenka, která se může koupit jen mezi vybranými městy. Jestli totiž nastupuji o zastávku vedle, je mi naúčtována běžná jízdenka na celou trasu. Musím si sám koupit běžnou jízdenku do města, odkud se dá jezdit na Včasnou jízdenkou, a pak si koupit levnější Včasnou jízdenku do cílové stanice. Přijde vám v pořádku aby musel cestující absolvovat tuhle překážkářskou dráhu k dosažení konkurenceschopné ceny? ČD by měli propustit mrtvou váhu, hlavně odboráře, a sjednotit a zjednodušit ceny.