Hlavní navigace

VLC media player 2 vystrkuje růžky

18. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

K nejpopulárnějším přehrávačům vůbec se řadí VLC. Celým jménem VLC media player. Je multiplatfromní a verze 1.0 vyšla po úctyhodných třinácti letech vývoje, v létě roku 2009. S verzováním se to ale lepší, protože již po nějakých dvou třech letech můžeme přičichnout ke zbrusu nové druhé řadě. Ta zachová stávající vlastnosti, přehrávač stále překoukne skoro libovolný multimediální formát, aniž byste museli instalovat obří balíky s kodeky. K tomu nabídne spartánské prostředí.

Vývojáři na Twitteru včera oznámili, že VLC 2.0 (kódové označení TwoFlower) se blíží do finále. Ke konci týdne by měli vypustit prvního kandidáta na vydání, tzv. Release Candidate. VLC 2.0 tudíž poměrně brzy nahradí současný VLC 1.1.11. Jednou z hlavních novinek bude bezesporu nativní podpora 64bitových Windows. Zajímavá je také podpora přehrávání Blu-ray disků, avšak kdo dnes tato optické média používá? Hodně práce se udělalo na interních systémech.

Momentálně můžete zavítat na server nightlies.videolan.org s nočními sestaveními. Tam už najdete dokonce VLC s číslem 2.1. Pokud se sháníte po sestavení pro 64bitová Windows, směřujte rovnou sem. Po rozbalení ale čekejte, že budete mít disk plnější o skoro sto megabajtů dat.

Zdroj: Ghacks.net