Hlavní navigace

VLC pro Windows 8 vznikne, finance byly vybrány. Dočkáme se i bonusů

27. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pomalejší sběr peněz nakonec nabral rychlejší obrátky. Všudypřítomné výzvy s očekáváním zapříčinily, že uživatelé poslali vývojářům dostatek peněz na zajištění vývoje VLC media playeru pro Windows 8. 40 000 liber bylo vybráno sedm dní před koncem kampaně na Kickstarteru. Autoři již dříve přislíbili, že pokud se sejdou finance v dostatečné výši, pustí se současně do tvorby verze přehrávače pro Windows Phone. Na tuto ryze mobilní platformu ostatně z Windows 8 vede už jen krůček.

Tip: Tvůrci přehrávače VLC chtějí verzi pro Metro, potřebují na to 40 000 liber

Kampaň na podporu vývoje končí 29. prosince, do té doby můžete ještě posílat své příspěvky. V době psaní novinky mají autoři multimediálního přehrávače na kontě takřka 44 000 liber a před sebou zbývajících čtyřiapadesát hodin na Kickstarteru. Mezitím došlo k odhalení důležitých zákoutí vývoje. K nejzásadnějším překážkám patří nová API. Dotekové prostředí využívá nových přístupů, které ovšem znamenají výhody. Díky změnám pod kapotou jsou aplikace vždy schopné se rychle obnovit z režimu spánku. Rovněž pokaždé odpoví, nikdy se nezaseknou.

Aspoň na teoretické úrovni by měly pracovat skoro dokonale. Z vlastních zkušeností víme, že ne vždy se to daří. Také aplikace pro Metro občas spadnou. Bez darovaných příspěvků by vývojáři nemohli na plný úvazek najmout profesionály, kteří pomohou s těžšími zkouškami vývoje. Kdyby vše zůstalo na bedrech dobrovolníků, vznikal by projekt řádově měsíce až roky. Takto spatříme výsledky práce již na jaře. Vzhledem k tomu, že se daří sbírat peníze nad rámec původních záměrů, slibují vývojáři nějaké bonusy.

 

MMF24

Pokud zbudou peníze, dočkáme se podpory kamery. Např. ze svého notebooku tedy budete moci nahrávat video, případně jej streamovat do jiného zařízení. Říká vám něco DLNA? Proběhnout by měla integrace serveru i klienta. Ve svých zařízeních s Windows budete moci přehrávat obsah ze vzdáleného serveru. Vývojový tým chce také podporovat smartglass a přehrávat a synchronizovat média z výměnných médií. Těšíme se na duben 2013, kdy by VLC media player pro Metro měl spatřit světlo světa.

Zdroj: Kickstarter 1 | 2 via Neowin