Hlavní navigace

Vltava.cz zachráněna, kupuje ji Kasa.cz

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jeden z nejstarších českých e-shopů se zdá být zachráněn. „Český Amazon“, jak bývá často Vltava přezdívána, se před rokem dostala do insolvenčního řízení. Firmě každým rokem naskakovaly ztráty a věřitelům už dlužila 34 milionů korun. Kapitálový investor Milestone Partners se pokusil o restrukturalizaci Vltavy, při níž mělo dojít ke stabilizaci společnosti. Teď nadešel čas k jejímu prodeji.

Vltava.cz

„Naší úlohu finančního investora chápeme jako splněnou a pro další růst a rozvoj společnosti jsme hledali vhodného strategického investora" uvedl Martin Pětivoký, managing director společnosti Milestone Partners.

Vltava.cz za nezveřejněnoou částku koupil holding Kasa.cz a Obchodni-dum.cz. „Hlavním důvodem, proč jsme se rozhodli převzít e-shop Vltava.cz, je jeho tradice a zavedená značka. Jeho velmi dobré renomé dokazují i četné průzkumy znalosti a popularity českých internetových obchodů, ve kterých Vltava.cz zaujímá první místo, přičemž pro mnohé představuje téměř synonymum nákupu na internetu,“ vysvětlil Roman Novotný, předseda představenstva holdingu Kasa.cz a Obchodní-dům.cz.  „Převzetím navíc doplníme náš sortiment o nové oblasti a posílíme naši pozici na českém trhu internetových prodejců,“ dodal.

Vltava si stále udržuje několik set tisíc zákazníků. V současnosti už ale funguje spíš jako nákupní galerie, která zastřešuje ostatní obchody pod svoji značkou. Počítačový Cybex si ale udržuje nadále.

CS24

O skomírající společnost se loni pěkně rozepsal její zakladatel Jiří Hlavenka na svém blogu.

Zdroj: Tisková zpráva