Hlavní navigace

Vnadná víla Dawn znovu ožívá. Nové tech demo pro DirectX 11 GeForce ke stažení

24. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jestli bylo něco na tématu GeForce FX hezké, pak to byla určitě doprovodná dema demonstrující „cinematic effects“ na počítači. Kypré víly Dawn a Dusk byly později různými mody vysvlečeny ze svých typicky vílých nebo pro změnu latexových oblečků, existoval dokonce wrapper umožňující rozběhnutí na Radeonech konkurenční ATI.

Kdo sleduje web GeForce.com, tomu určitě neuniklo, že už v červnu Nvidia vydala trailer anoncující dokončení technologického dema "A New Dawn". Ten při přepnutí do nejvyšší kvality docela hezky ukazuje na demu obdivuhodné:

" frameborder="0" height="360" width="640">

Nakonec vydání dema ke stažení (772 MB) nabralo trochu zpoždění, ale výsledkem je zase kompletní servis včetně doprovodného článku. Na webu GeForce se mimojiné dozvíte, že pro „plný zážitek“ byste měli mít GeForce GTX 690, demo je údajně projektováno pro dvě GTX 670 v SLI. 

 

Nová Dawn využívá možností DirectX 11 a proti staré narostlo nejen rozlišení, ale především počet polygonů na scénu (4 miliony oproti 7000). Hlava víly je nyní obdařena 40 000 vlasy (využívajícími teselaci), původní Dawn muselo stačit 1700 statických vlasů. Rozdíly jsou přehledně shrnuty v tabulce v odkazovaném článku.

 Zdroj: GeForce.com 

KL24

Kontrolní otázka: Jestlipak víte, kdo je na obrázku v upoutávce (horní část titulní strany EHW) na článek Novodobá historie grafických karet aneb Episode IV? Autor nejrychlejší správné odpovědi formou komentáře pod článkem získává ventilátor Lepa Casino s regulací v rozsahu 600–1500 ot./min.

Byl pro vás článek přínosný?