Hlavní navigace

Vodafone, T-Mobile i O2 kvůli povodním poskytují neomezená mobilní data

15. 9. 2024

Sdílet

Zdroj: Cnews s využitím DALLE
Všichni tři operátoři dnes postupně oznámili zapnutí neomezených dat. Vodafone zatím na čtyři dny, T-Mobile na dva a půl dne a O2 pro zákazníky pevného internetu.

Vodafone: včetně virtuálů a na čtyři dny

Vodafone v neděli pozdě večer oznámil neomezená data platná na čtyři dny a týká se to i virtuálů Oskarta a SazkaMobil. Data obdrží všechny tarify, které je ještě neomezené nemají. Předplacené karty s aktivními daty (platí i pro Oskartu a SazkaMobil) pak obdrží datový balíček o velikosti 1 GB.

Nabídka má být aktivní během několika hodin a platí do 19. září do půlnoci. Zákazníci se o navýšení dozví pomocí SMS.

„Chceme všem našim zákazníkům umožnit, aby mohli sledovat povodňovou situaci a být v kontaktu se svými blízkými. Proto k měsíčním tarifům, které ještě nejsou neomezené, přidáváme neomezená data. Čerpat je můžete do čtvrteční půlnoci. Dobíjecím kartám s aktivním datovým balíčkem na stejné období data navyšujeme o 1 GB. Pracujeme na tom, aby aktivace proběhla co nejdříve, nejpozději v pondělí ráno budete moct tato data začít využívat. Přejeme všem hodně sil.“

T-Mobile: včetně virtuálů a na dva dny

Již dříve odpoledne svou pomoc na sociálních sítích oznámil T-Mobile, který od 18 hodin poskytuje svým zákazníkům neomezená data i volání po ČR. I u T-Mobilu se nabídka týká jeho virtuálních operátorů. Neomezená data u T-Mobilu platí do úterní půlnoci.

„Vzhledem k aktuální situaci, kdy je pro vás naprosto zásadní zůstat ve spojení nejen s blízkými, ale i kvůli aktuálním informacím, poskytneme od dnešních 18 hodin do úterní půlnoci všem z vás, našim zákazníkům, neomezená volání a mobilní data po ČR zdarma.
I když je mobilní signál stabilní na většině území, z důvodu přerušení dodávek elektřiny stále řešíme výpadky v některých oblastech ČR. Naši technici v terénu zajišťují servis vysílačů i přes komplikace, jako jsou popadané stromy či podmáčená půda. Spolupracujeme s krizovými štáby a IZS. Buďte opatrní a zůstaňte v bezpečí.“

Autor: T-Mobile

O2: pro zákazníky pevného internetu, kteří mají mobilní tarif

O2 zapnulo neomezená data v mobilu pouze zákazníkům, kteří od nich mají i pevný internet. Je určen právě lidem, kterým mohl pevný internet vypadnout kvůli povodním.

MMF24

„Hodně z vás teď řeší náročné situace a my děláme maximum pro to, abyste mohli zůstat ve spojení se svými blízkými. Naši technici dělají vše, co je v jejich silách, aby vrátili do provozu vysílače a ústředny, které přestaly fungovat kvůli výpadkům elektřiny. I proto jsme se rozhodli v této souvislosti zapnout zákazníkům, kteří mají od nás tarif se smlouvou a zároveň se kvůli výpadkům elektrické energie ocitli bez Internetu na doma, neomezená data zdarma v telefonu.“

O2 oznámilo pomoc již po 13 hodině, T-Mobile po 17 hodině a Vodafone o půl desáté večer.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.