Hlavní navigace

Vodafone od 1. 6. mění všeobecné podmínky. Chystají se další čachry s FUPem?

18. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na stránkách červeného operátora se objevily nové podmínky, které mají přijít v platnost 1. 6. 2012. Oproti starým se liší jen v některých bodech, zajímavé ale je, jak se Vodafone staví k omezování datového provozu. Zatímco v aktuálním dokumentu se o FUPu vůbec nemluví, v nových jsou hned čtyři zmínky.

Novinky

Tento oddíl o omezování datového provozu ve starých podmínkách úplně chybí.

Abychom zabránili naplnění kapacity připojení či jejímu překročení, používáme následující postupy:

  1. Přednostně jsou poskytovány hlasové služby před datovými službami.
  2. V případě naplnění kapacity připojení (zejména u základnové stanice) nelze zahájit nový hovor, probíhající hovory nejsou ovlivněny.
  3. V případě naplnění kapacity připojení u datových služeb (zejména u základnové stanice) dochází k omezení rychlosti připojení všech aktivních
  4. uživatelů sítě.
  5. U datových služeb se dále uplatní pravidla FUP.

Nový souhlas se smluvními dokumenty…

Uzavřením smlouvy vyjadřujete a potvrzujete svůj souhlas s těmito Všeobecnými podmínkami, Informacemi pro zákazníka, Ceníkem, Reklamačním řádem, pravidly FUP a podmínkami aktivních nebo užívaných služeb (např. zvoleného tarifu).

… versus starý.

Uzavřením smlouvy vyjadřujete a potvrzujete svůj souhlas s těmito Všeobecnými podmínkami, Ceníkem, Reklamačním řádem a podmínkami aktivních nebo užívaných služeb (např. zvoleného tarifu). Prosím vezměte na vědomí, že podmínky marketingových akcí, kterých se účastníte, mají přednost před ostatními částmi smlouvy.

Změna a informování o změně smluvních podmínek podle nového…

Rádi bychom vás upozornili, že můžeme Všeobecné podmínky, Reklamační řád, Ceník, pravidla FUP nebo podmínky marketingových akcí jednostranně měnit, stejně jako podmínky poskytování služeb či jejich poskytování jednostranně ukončit; o tom vás budeme samozřejmě informovat.

… a podle starého.

Rádi bychom vás upozornili, že můžeme Všeobecné podmínky, Reklamační řád, Ceník nebo podmínky marketingových akcí jednostranně měnit, stejně jako podmínky poskytování služeb či jejich poskytování jednostranně ukončit; o tom vás budeme samozřejmě informovat.

 

 

KL24

Mít se na pozoru?

Určitě si pamatujete, když se před měsícem Vodafone snažil v tichosti o změnu pravidel FUPu. Až nátlak ze strany médií a zákazníků pomohl k tomu, aby operátor změny odvolal. V nových podmínkách už se hovoří konkrétně, že Vodafone může omezit rychlost, když bude síť přetížená (přednost mají hovory) a že může pravidla FUP libovolně měnit.

Kdyby je měnil pro uživatele výhodněji (zvýšil rychlost nebo limity), tyto klauzule by si Vodafone mohl klidně odpustit. Asi není nikdo, kdo by si stěžoval, že dostane za stejné peníze více muziky, případně stejně muziky za méně peněz. Změnou podmínek si tak Vodafone jen řekl o to, že jej musíme více hlídat.

Byl pro vás článek přínosný?