Hlavní navigace

Vodafone zvýhodní Passy. Odstraňuje šikanující podmínky, které jsme od začátku kritizovali

11. 4. 2018

Sdílet

Zdroj: Vodafone

Operátoři se stále bojí nabídnout neomezený mobilní internet a raději vám prodají dva a více datových balíčků najednou, viz Operátoři slibují „datování bez počítání“. Vodafone je v tom ještě dále než konkurenční T-Mobile. Ten uvedl službu StreamOn, díky níž můžete sledovat videa a poslouchat hudbu, aniž byste spotřebovali data z běžného tarifu. Vodafone svými Passy ale rozkouskoval internet hned na čtyři díly. Zvlášť si kupujete balíčky pro sociální sítě, chaty, video a hudební streaming. Již při spuštění Passů jsme kritizovali jejich přísné podmínky, které spíš než na využívání služby myslely na to, jak ji nebudete moci zneužívat. Závadné byly dva body:

  • Vodafone si vymínil, že bude moci zasahovat do streamingu videa a omezovat datový tok i rozlišení (na 480p). V praxi to zatím neaplikoval.
  • Operátor dále vyhrožoval, že uživatelům Pass zruší, pokud ve třech po sobě jdoucích dnech bude jejich datová spotřeba přes Pass více než 90 % (tj. 10 % a méně by zbylo na ostatní provoz z běžného balíčku v tarifu). To citelně omezuje množství videa, které můžete za měsíc zhlédnout.

Ve Vodafonu ale po půl roce provozu Passů zřejmě zjistili, že ani streamování videa jim nezahlcuje síť, a tak s účinností od 1. 6. 2018 obě výše zmíněné podmínky ruší. Nadále si jako u běžných internetových balíčků ponechávají možnost regulovat datový provoz, aby zajistili rovnocennou službu pro všechny uživatele. Ale tak to mají všichni operátoři včetně těch v pevných sítích.

Vodafone Pass v dubnu 2018

Balíček Cena Služby
Social Pass 99 Kč Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest
Chat Pass 99 Kč Facebook Messenger, WhatsApp, Viber, Telegram, Vodafone Message+
Video Pass 199 Kč YouTube, Netflix, Amazon Prime Video, HBO Go, Stream.cz, Seznam Zprávy, Seznam Pohádky, Sledování.TV, Digi2Go, Prima Play, Lepší.TV, Horizon Go, Kuki TV, Selfnet TV, Interaktivní TV, Banaxi, Óčko
Music Pass 99 Kč Apple Music, Deezer, Tidal, MusicJet, Evropa 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Dance Radio, Youradio, Pigy.cz, Radio Zet, Spotify, iRádio, Rádiotéka, Radio Wave

Byl pro vás článek přínosný?