Hlavní navigace

Vodafone uzavřel miliardovou dohodu s Googlem. Evropanům a Afričanům přinese chytřejší AI služby a produkty

Sdílet

 Autor: Vodafone
Desetiletá smlouva má za cíl přinést zákazníkům v Evropě a Africe AI služby od Googlu a smartphony Pixel v nabídce operátora.

Jeden z tamních operátorů oznámil zajímavou spolupráci, ze které by tentokráte mohli těžit i zákazníci v České republice. Vodafone a Google oznámily desetileté partnerství, jehož cílem je přinést zákazníkům této telekomunikační společnosti nové služby založené na umělé inteligenci, služby Google Cloud a rozšíření produktové nabídky právě o zařízení od Googlu.

Na nové služby a produkty se tak mohou těšit zákazníci Vodafonu, který působí v 15 zemích a díky partnerským sítím má dosah do dalších 45 států. Konkrétní přehled zemí nebyl přesně nastíněn, vzhledem k působení Vodafonu u nás tak lze všechny výhody tak trochu očekávat.

Google One AI Premium, chytřejší Vodafone TV nebo Pixely v nabídce operátora

Už příští rok se nabídka Vodafonu rozšíří o tarify Google One AI Premium zahrnující umělou inteligenci Gemini Advanced a mobilní telefony Pixel. Společně s tím představí také novou Vodafone TV (poháněnou systémem Android TV), která díky umělé inteligenci AI Google Cloud dokáže lépe prohledávat obsah a doporučovat pořady na míru.

KL24

Recenze Pixel 9 Pro XL: prémiový smartphone s potenciálem obrátit jablíčkáře na víru Androidu Přečtěte si také:

Recenze Pixel 9 Pro XL: prémiový smartphone s potenciálem obrátit jablíčkáře na víru Androidu

„Společně Vodafone a Google dají nový obsah a zařízení s umělou inteligencí do rukou milionům dalších spotřebitelů. Pomocí těchto služeb mohou naši zákazníci objevit nové způsoby, jak se učit, tvořit a komunikovat, stejně jako konzumovat televizi, a to v měřítku, které jsme dosud neviděli.“ řekla generální ředitelka Vodafone Group Margherita Della Valle.

Z uzavřeného partnerství budou těžit nejen koncoví uživatelé, ale také podniky kooperující s Vodafonem. Těm bude k dispozici platforma AI Vertex a Google Cloud pro přinášení inovací svým zákazníkům. Firemní zákazníci Vodafonu se v budoucnu mohou těšit na cloudovou bezpečnostní službu Google Cloud Security Operations, na které Vodafone pracuje.

Recenze Pixel 9: bezbolestný přechod z iPhonu na Android ověšený umělou inteligencí Přečtěte si také:

Recenze Pixel 9: bezbolestný přechod z iPhonu na Android ověšený umělou inteligencí