Hlavní navigace

Vrací se zvěsti o tom, že na novém Xboxu „Durango“ poběží Windows 8

19. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Některé drby prostě nevymřou a jeden z nich oživuje anonymní příspěvek, vložený na server Pastebin.com. Protože nevíme, od koho pochází, musíme ho brát s o to větší rezervou. Buď jak buď, není to poprvé, co jsme zaslechli, že bude nástupce herní konzole Xbox 360 vybaven operačním systémem Windows 8. Anonymní zdroj uvádí následující:

The only thing that I do know for definite is that Durango will be running Windows 8. It will essentially be the full version of the OS, minus the desktop side of things. This means it’ll be running the new WinRT framework, which as a side effect also means that contrary to popular belief MS will be the most indie friendly of all the big 3 next gen.

Tip: Nový Xbox bude vyžadovat neustálé připojení, fanoušek jej proto rozbil

Nenapadlo by nás předpokládat, že by konzole obsahovala desktop, což tyto informace jen potvrzují. Nejde o to, že by nám Microsoft naservíroval kompletní Windows 8, jak je známe z počítačů a tabletů. Především by využil jejich jádro. Zbude nám každopádně i běhové prostředí WinRT, v systému by tím pádem běžely i stávající dotekové aplikace. A samozřejmě hry. Zajímavě to zní nejen pro uživatele, jednotný ekosystém bude jistě lákat vývojáře.

 

CS24

Tedy za předpokladu, že se tyto zvěsti potvrdí. Čekat přitom nebudeme dlouho, k představení herní konzole by mělo dojít v květnu. Dosavadní drby spekulují o tom, že přístroj bude pohánět osmijádrový procesor od AMD, běžící na frekvenci 1,6 GHz. Xbox 360 nepoužívá procesor architektury x86, což znamená, že by starší tituly na novém zařízení hratelné nebyly, na druhou stranu by se tím opět sjednotil ekosystém a konzole by více připomínala standardní počítač. Podobný krok učinila Sony s PS4.

Zdroj: VGLeaks via WinBeta