Hlavní navigace

Všechno vidím, všechno slyším. OpenAI představilo nový model GPT-4o, který dokáže zpracovávat text, obraz a zvuk

Sdílet

Mimo vydání nové verze GPT-4o je vítanou novinkou i příslib všech doposud prémiových funkcí zdarma pro bezplatné uživatele.

OpenAI se včera ve večerních hodinách pochlubilo s další várkou novinek. Předně došlo na odhalení nové verze GPT-4o (písmeno o na konci značí omni, tedy všemodální AI), která dokáže pracovat s textem, hlasem a obrazem. Mimo to zamíří k bezplatným uživatelům některé prémiové funkce, jež byly doposud pouze za předplatným.

GPT-4o od OpenAI je první skutečně všemodální umělou inteligencí, která dokáže pracovat s jakoukoliv kombinací (text, zvuk a obraz) na vstupu a stejně tak dokáže jakoukoliv kombinaci poskytnout i jako výstup. Na zvukové vstupy dokáže GPT-4o reagovat v průměrné době 320 milisekund, což je hodnota podobná reakční době člověka při běžné konverzaci.

GPT-4o je už nyní dostupná předplatitelům Plus, Team a Enterprise

GPT-4o je už nyní dostupná předplatitelům Plus, Team a Enterprise

Autor: OpenAI

To je výrazný posun dopředu oproti předchozím generacím, které musely nejprve převést zvukový vstup na text, který pak bylo nutné znovu přečíst, čímž se výsledná reakční doba umělé inteligence pohybovala v řádech několika sekund.

Videoukázka GPT-4o v praxi:


Zdarma pro všechny, avšak s omezeními

Nová verze GPT-4o bude k dispozici všem uživatelům, dokonce i těm, kteří ChatGPT využívají bez registrace. Bude však logicky omezena počtem použití a po jeho překročení budou uživatelé odkázání automaticky na GPT 3.5.

Lidé s předplatitelským tarifem Plus dostanou až 5× více denních požadavků než lidé využívající ChatGPT zdarma. Majitelům předplatného Teams a Enterprise bude k dispozici ještě více denních požadavků, přesné číslo ale společnost neuvedla.

KL24


GPT-4 zdarma pro všechny a příchod desktopové aplikace

Příchod GPT-4o i pro bezplatné uživatele s sebou přináší i vybrané funkce GPT-4, které si doposud mohli užívat pouze platící uživatelé. Od nynějška si mohou všichni bez rozdílu vyzkoušet analyzovat nahrané soubory, vyhledávat odpovědi na internetu nebo využívat GPT Store.

ChatGPT dorazí na zařízení se systémem macOS, později i na Windows

ChatGPT dorazí na zařízení se systémem macOS, později i na Windows

Autor: OpenAI

Výčet včerejších novinek zahrnuje oznámení desktopové aplikace ChatGPT pro zařízení se systémem macOS, díky kterému budou moci uživatelé jablečných zařízení ještě více provázat chatbota se svými každodenními činnostmi. V průběhu letošního roku by měla desktopová aplikace ChatGPT dorazit i na Windows.

Copilot se naučil česky. Podpora nových jazyků včetně češtiny dorazí do Copilota pro Microsoft 365 Přečtěte si také:

Copilot se naučil česky. Podpora nových jazyků včetně češtiny dorazí do Copilota pro Microsoft 365

Byl pro vás článek přínosný?