Hlavní navigace

Všechny fotky z párty pod jednou střechou? Facebook chystá sdílení alb

27. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vzpomínáte, jak jste chtěli, aby váš kamarád nahrál fotografie ze stejné akce rovnou do vašeho fotoalba, aby snímky byly pěkně pohromadě? A vzpomínáte, jak vám to Facebook neumožnil? Situace se pomalu změní. Alba budete moct sdílet s ostatními přispěvateli. Do každého alba lze běžně nahrát 1 000 fotografií. S novou funkcí se limit podstatně zdvihne. Každý uživatel s příslušnými právy může do alba uložit až 200 snímků.

A takových uživatelů může být až 50. Ve vaší moci zůstává rozhodnutí o tom, jestli mohou spolupracovníci zvát další uživatele k nahrávání fotek. S tím souvisí nastavení ochrany soukromí. Pokud nechcete, bude album dostupné k prohlížení pouze vašim spolupracovníkům, případně přátelům spolupracovníků. Dalším stupněm je logicky všeobecná dostupnost. Zatímco vlastník alba si s ním může dělat, co chce, přispěvatel může měnit pouze obsah, který do něj sám nahrál.

 

Do budoucna se funkce možná ještě vyvine. Zvednout by se např. mohl limit 200 nahraných fotografií na jednoho uživatele. Autoři by také rádi umožnili vytváření sdílených alb na mobilech. Využití si určitě dokážete představit. Výborně hodí pro večírky a jiné společenské akce, na nichž každý ulovil vlastní fotografie. A kdy si je vyzkoušíte? Od pondělí si sdílení osahají někteří uživatelé hovořící anglicky.

Až budou hotoví uživatelé s Facebookem v angličtině, dostane se na zbytek světa. Jiným slovy, my v Česku si počkáme nejméně několik týdnů, možná i déle. Mimochodem, sdílení alb nabízí také sociální síť od vedle – Google+.

CS24

Sdílená alba na Facebooku
Sdílená alba na Facebooku | Foto: Mashable

Zdroj: Mashable via Neowin