Hlavní navigace

Všechny odpovědi na otázky lidstva bude znát Facebook Questions

30. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook momentálně testuje na nové funkci „Questions“ (otázky), která by vám měla usnadnit volby každodenního života. Uvaříme dneska brambory, nebo rýži? Sluší mi více černá, či bílá? Další si klidně doplňte sami. Přesně takové otázky totiž může asi jedno procento všech uživatelů sítě položit na svoji zeď a vaši přátelé (a jejich přátelé) vám odpoví. Buď jen jako komentář, nebo lze vytvořit i anketu s několika možnostmi.

Nová volba „Ask Question“, zdroj: Facebook blog

Questions je další z povinně veřejných informací. Odpovídat mohou dle všeho pouze vaši přátelé a jejich kamarádi, to proto, aby odpovědi byly vaší osobě co nejbližší. Ostatní ale budou moci tyto otázky a odpovědi vyhledávat. Otázky půjde označkovat pro jejich snadné třídění. Když budete chtít poradi s nákupem nového auta, vložíte tag „auto“, „car“ nebo „samochód“.

Zdroj: Facebook blog

Facebook neuvádí přesné datum spuštění funkce, jen „nejrychleji jak to bude možné“. Mezi pět milionů vybraných uživatelů nepatřím, takže Questions vyzkoušet nemohu. Zkuste to sami, adresa bude zřejmě facebook.com/questions, případně hledejte záložky na zdi podle výše uvedených obrázků.

Zdroj: Facebook blog