Hlavní navigace

Všechny příchozí e-maily příhodně v jedné složce [Windows Phone]

13. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

E-mail je pro majitele smartphonu něco jako denní chléb. Na počítači si typicky musíte otevřít prohlížeč, naproti tomu každý mobil má integrovaného e-mailového klienta, jenž se k používání přímo vybízí. Své zprávy máte hned po ruce také ve Windows Phone. Pakliže jste v telefonu ještě nenastavili svůj oblíbený účet, přejděte do Nastavení | E-mail+účty a klepněte na Přidat účet.

Pokud svého poskytovatele nevidíte na seznamu, klepněte na Jiný účet a nastavte si přístup skrze IMAP – v případě nouze pak přes protokol POP. Pokračujte průvodcem, zadejte požadované údaje, a kdyby automaticky zjištěné parametry nefungovaly, kontaktujte svého poskytovatele e-mailu a vyžádejte si správné parametry pro vzdálený přístup.

Přejmenování účtu

Ve Windows Phone platí, že všechny připojené e-mailové účty najdete také v seznamu nainstalovaných aplikací. Pokud svůj účet pojmenujete Jardova pošta, pak na hlavní obrazovce prstem táhněte doleva a přeskočte do části aplikací začínajících písmenem „j“. Název položka dědí podle toho, jak jste dříve pojmenovali připojený účet.

Přejděte znovu do seznamu účtů, na ten požadovaný klepněte a pak přepište obsah kolonky Název účtu. Právě na této obrazovce můžete také vypnout synchronizaci e-mailů s daným účtem. Pokud elektronické dopisy přijímat nechcete, v oddíle Synchronizovaný obsah zrušte označení položky E-mail. Změny potvrďte tlačítkem Hotovo ve spodní nástrojové liště.

Nastavení e-mailového účtuKlepněte na složku, kterou chete propojit
Klepněte na složku, kterou chete propojit

Vše v jedné složce

Připnuli jste si své e-mailové účty na hlavní obrazovku? Pokud nechcete plýtvat místem, můžete je sloučit do jedné dlaždice, na které budou vyobrazeny dvě překrývající se obálky. A především budete mít po spojení příchozí zprávy z obou složek pod jednou střechou, takže se nebudete muset přepínat mezi aplikacemi, čili poštovními účty.

 

Otevřete si některou ze složek s poštou. Nástrojovou lištu klepnutím na tři tečky rozevřete a pak vyberte Sdružit doručenou poštu. V oddíle Další složky doručené pošty na vás budou vyčkávat všechny další účty, k nimž jste se připojili. Pokud chcete některý propojit se stávajícím účtem, klepněte na něj. Po spojení vám bude rovnou nabídnuta možnost přejmenování jednotné dlaždice pro poštu z více účtů.

Sdružená pošta opravdu nezní nejlépe. Proto klepněte na Přejmenovat sdruženou doručenou poštu. K této nabídce se vždycky vrátíte tak, že v přehledu zpráv rozevřete nástrojovou lištu s kontextovou nabídkou. Vaším cílem je Sdružená doručená pošta. Složky od sebe oddělíte případně tak, že na požadovanou z nich klepnete.

Zbylé adresáře

Kde vezmete zbylé složky s poštou? Očekává se, že běžně budete pracovat s doručenou poštou. Obsah většiny jiných složek se proto standardně nesynchronizuje. Pokud však častěji využíváte i jiná umístění pro zprávy, můžete k němu přistupovat rovněž z hlavní obrazovky. Otevřete svou poštu, rozevřete nástrojovou lištu a klepněte na Složky | Zobrazit všechny složky.

Nyní už před sebou budete mít výpis adresářů, tak jak je máte uložené na vzdáleném serveru. Dotknete se vybrané složky. Abyste v ní viděli nějakou poštu, pokračujte dále klepnutím na Synchronizovat tuto složku. Pokud ji už využívat nebudete, navštivte ji a v hlavní nabídce zvolte Nesynchronizovat tuto složku.

Kombinovanou složku vhodně přejmenujteAplikace vám dovolí prohledat všechny složky na serveru
Aplikace vám dovolí prohledat všechny složky na serveru

CS24

Pokud ji chcete mít na dosah, což pravděpodobně bude vaším úmyslem, vyberte v hlavní nabídce raději Připnout na úvodní obrazovku. Takhle budete mít po odemknutí telefonu před sebou snadný přístup ke složce, navíc vám aktivní dlaždice dopředu prozradí nejen počet, ale v případě větších rozměrů dlaždice i pár detailů o příchozích zprávách.

Tip: Hledání

Pro přístup ke zprávám můžete využívat přímo složek, ale než někde lovit zapomenutý dopis, to už může být mnohdy rychlejší hledání. Otevřete svůj e-mail a v nástrojové liště klepněte na lupu. Teď budete hledat pouze mezi aktuálně staženými zprávami. Celou složku, včetně starších a nesynchronizovaných zpráv prohledáte až klepnutím na Hledat další na serveru… Pokud chcete jít dále a prohledat všechny, pokračujte následně volbou Hledat ve všech složkách.