Hlavní navigace

Všichni na novém e-mailu. Seznam dokončil převod 11 milionů schránek

17. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pavel Zima ze Seznamu na svém Twitteru potvrdil, že už česká jednička dokončila převod všech e-mailových schránek do nového prostředí. Do ostrého provozu se aktualizovaný pošťák dostal v polovině července, s tempem 100 000 až 200 000 převedených schránek denně měl být proces dokončen ještě v prosinci. A stalo se, zhruba 11 milionů schránek je v novém kabátku.

Seznam dokončil převod e-mailů
Seznam dokončil převod e-mailů

Už v říjnu mělo více uživatelů novou podobu, napovídá tomu měření návštěvnosti NetMonitoru. Nový e-mail navštívilo 2,98 milionu unikátů, zatímco starý už jen 2,47 milionu. Vzhledem k celkové návštěvnosti Seznamu (5,5 milionu) můžeme říci, že každý uživatel má v průměru dva e-maily. Řada schránek ale pochopitelně bude mrtvá, nepoužívaná a zapomenutá.

 

Před třemi měsíci spustil Seznam další betatest e-mailu, v rámci něhož chce přinést lepší antispamovou ochranu a práci s kontakty a kalendářem. Možná se po nástupu IMAPU dočkáme i otevřených formátů CalDAV a CardDAV pro synchronizaci kalendářů a kontaktů s externími (hlavně mobilními) klienty.

Byl pro vás článek přínosný?