Hlavní navigace

Vychutnejte si polární záři nebo Evropu z ptačí perspektivy [tapety]

5. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to tak dávno, co nás Microsoft oblažil dávkou nových motivů vzhledu pro Windows. Teď dorazila další. Napočítáte jich celkem jedenáct a opět díky nim uzříte nejzajímavější kouty planety. První z nich vás nezavede zase tak daleko, zato vám naservíruje Evropu v jedenadvaceti plnotučných panoramatických pozadích. Ta využijete, pokud máte dva monitory.

Ukázka z nových motivů od Microsoftu

Snímky potěší tématickou variabilitou. Od pozemských krás se můžete upnout k obloze. Aurora Borealis vám předvede polární záři jako jedinečný magický efekt, který je sice pro nás vzácný, ale reálný. I třetí zářez vás vezme do Evropy, znovu ji však uvidíte v jiné poloze. Bing Maps: Europe vám předvedou starý kontinent z ptačí perspektivy. Jen na Česko se satelity nezaměřily.

Z výšky shlédnete také Spojené státy v motivu Bing Maps: United States. Možná jste si ani nevšimli, ale Bing oslavil pětileté výročí. Tak dlouho nás zásobuje skvělými obrázky. Výběr těch nejlepších najdete v Bing Anniversary. Motiv je zvláštní v tom, že se jedná o instalační program, který vám dovolí si tapety užívat i ve Windows Vista a XP.

 

Poslední panoramatický motiv vás přenese do doby kamenné. S Rock Formations aspoň nabudete pocitu, že na našem světě neexistuje nic než kamení a skály. Na řadu přichází díla složená z fotek od komunity. Německo si jako zemi s mořem obvykle nepředstavujeme, nicméně jej na severu země najdete.

Slunit se na místních březích asi nebudete, přesto je v Fischland-Darß-Zingst co obdivovat. Obrazovka potemní po přidání motivu Light Painting. Světelné záblesky vás zaručeně vytrhnou z reálného světa. Potřetí se vrací voda. Kupodivu nás ještě nenudí, takže Aqua 3 se určitě nevyhýbejte.

S pokračováními jsme neskončili, neboť na vaše obrazovky se dere Everyday Art 3 s běžnými předměty zachycenými v zajímavém světle. Dnešní sérii pak zakončuje Flora 3. To asi komentář nevyžaduje.

CS24

Ukázka z nových motivů od Microsoftu

Zdroj: Blogging Windows