Hlavní navigace

Vydavatelství Economia koupilo portál Volny.cz

13. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vydavatelství Economia, které provozuje tištěné tituly Hospodářské noviny (plus online verzi iHNed.cz) nebo Respekt koupilo za nezvěřejněnou částku portál Volny.cz. Stávající služby včetně 300 000 e-mailových schránek a telekomunikačních nabídek budou nyní spadat pod nová křídla. Economia ale plánuje i další rozvoj a chce vytvořit informační platformu pro malé firmy a drobné podnikatele.

Nový majitel si výrazně pomůže v internetové návštěvnosti. Doposud měl zhruba 750 000 reálných uživatelů za měsíc, Volny.cz podle NetMonitoru asi 286 000. Viz veřejný květnový report.

Volny.cz

„Portál Volny.cz míří na stejnou cílovou skupinu jako hlavní tituly našeho vydavatelství. Jsem přesvědčená, že koupě portálu Volny.cz je krok správným směrem, který ve spojení s našimi stávajícími tituly brzy přinese požadovaný synergický efekt,“ uvedla k akvizici Andrea Tomšů, ředitelka divize Nová média společnosti Economia.

MMF24

„K prodeji portálu Volny.cz jsme se rozhodli s ohledem na dlouhodobé cíle naší společnosti. Do budoucna se chceme ještě více soustředit na poskytování komplexních telekomunikačních řešení firemním zákazníkům prostřednictvím vlastní infrastruktury a na poskytování základních telekomunikačních služeb rezidentním zákazníkům. Provozování portálu Volny.cz do této strategie příliš nezapadá,“ dodal Martin Dvořák, obchodní a marketingový ředitel společnosti VOLNÝ. 

Zdroj: Economia