Hlavní navigace

Vyhledávání na Twitteru je konečně použitelné. Tvůrci přinesli řadu novinek

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý týden přišel Twitter s několika novinkami, které mají posunout integrované vyhledávání o úroveň výše. Nebo alespoň na nějakou úroveň, protože dosavadní vyhledávač byl mizerný a pomalý.

Nově přibyl našeptávač. Stačí do pole napsat první písmenko a už vyskakují první navržené termíny a účty (které sledujete).

Twitter si poradí i s překlepy, ale zřejmě jen v angličtině a jiných světových jazycích. Když napíšete appple, ve výsledcích najdete i apple. Pokud zadáte škodda, českou automobilku vám mikroblog nenabídne. Škoda.

Užitečnou novinkou je filtr People you follow. Díky tomu můžete snadno hledat to, o čem psali lidé, které sledujete. Ano, tak základní funkcí Twitter dosud neobsahoval.

Posledním zlepšovákem je, že se ve výsledcích objevují kromě přezdívek také reálná jména uživatelů. Tedy pokud jsou opravdu reálná. Viz @maca89 ze screenshotu. Angry Karl jeho pravé jméno není, vězte, že se jedná o Karla Mačalíka, který na Cnews každou neděli připravuje komiksy.

Nový vyhledávač je nasazován postupně, takže je možné, že k němu ještě nemáte přístup. Stejných funkcí se dočká také aplikace pro iOS a Android.

CS24

 

Zdroj: Twitter