Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Výkon Ryzenů 7000 v Cinebenchi: jednovláknový výkon jako Alder Lake, na Raptor Lake už málo. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 8. 2022 19:51

    Jan Olšan

    Vám to přijde jako špatná zpráva (pro AMD)?
    Před nedávnem se fandové Intelu kasali, jak Ryzen 7000 bude úplně o ničem, nárůst IPC prý směšný, že to ani nedosáhne na výkon Alder Lake a Raptor Lake bude o kolik dál...

    Přitom podle těchhle čísel je to hodně blízko, nárůst jednojádrového výkonu (5800X->7800X) + 25%. (Mezitím u Raptor Lake to vypadá, že otázka bude spíš ne o kolik se zvýší IPC, ale jestli vůbec...)

    P.S. za 18 let jsem Intel naposled měl (asi týden?) tuším v roce 2017, když jsem *dostal* Core i7-2600K, ale psychologicky jsem to nesnesl a musel jsem to předat tátovi :D Myslím, že jsem to zmiňoval tehdy v tom aprílovém (ale 100% pravdivém) článku: https://www.cnews.cz/jak-vypada-pocitac-hardwaroveho-novinare-blog/

    I když tam jsem napsal spíš "objektivní" důvody, kterýma jsem si to ospravedlnil :) PC se mi od té doby změnilo a nějak odježčilo (zdravím kolegu...), ale "tradice věrnosti značce začínající na A" je nerozborná :)