Hlavní navigace

Výkonný Lenovo IdeaPad Y550 na trhu

2. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

V poslední době stále populárnější výrobce notebooků, společnost Lenovo, přichází s dalším modelem mezi běžnými uživateli oblíbené řady IdeaPad. Tentokrát se jedná o výkonný 15" model Y550.

Určení IdeaPadu Y550 je poměrně jasné - multimédia (filmy především) a náročnější počítačové hry. Čím se novinka snaží své určení naplnit? Hardwarová výbava je více než velkorysá - pro dokonalý obraz poslouží 15,6" displej s dnes velmi rozšířeným rozlišením 1366 x 768 bodů, úložiště pro filmy zastane 500 GB pevný disk. Strach ze špatného ozvučení maže sestava reproduktorů Dolby Home Theatre se subwooferem. Notebook dokonce disponuje speciálně vyhrazeným tlačítkem OneKey Theatre pro přepnutí do filmového režimu obrazu i zvuku.

Tip: Fotografie ve vyšším rozlišení naleznete zde.

Pokud se podíváme hlouběji do nitra, nalezneme tam dvoujádrový procesor Intel Core 2 Duo vyšší řady P, konkrétně se jedná o model P7450 (takt 2,13 GHz, pěkné 3 MB L2 cache, ale hlavně FSB na plných 1066 MHz, takže rychlost pamětí nebude omezena), operační paměť má sympatické 4 GB (DDRIII) a velmi podstatnou informací pro hráče je osazení grafického čipu nVIDIA GeForce GT240M s vyhrazeným 1 GB vlastní DDRIII videopaměti.

Není snad ani nutné dodávat, že Y550 oplývá HDMI výstupem, 1,3 MPx webkamerou a WiFi adaptérem. Příjemným parametrem je i multidotykový touchpad.

Y550 nedělá kompromisy ani v softwarové výbavě. Na základu Windows 7 staví výrobcem dodané aplikace určené pro pohodlnou práci s multimédii a filmy (zmíněná aplikace OneKey Theatre), zálohování a obnovu dat (OneKey Rescue System) a novinkou je program Desktop Navigator pro pohodlné spouštění často používaných aplikací či dokumentů.

CS24

Doporučená cena je přitom opět poměrně velkorysá - 21 990 Kč s DPH. Dostupný by měl být IdeaPad Y550 v nejbližších dnech.

Zdroj: tisková zpráva