Hlavní navigace

Výmoly.cz: hledá se nejhorší díra v Česku

25. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera byl spuštěn zajímavý projekt Výmoly.cz. Dává si za úkol sledovat stav silnic a dálnic, bude informovat o nebezpečných dírách na vozovce a také přinese články, jak postupovat při nehodě nebo poškození vozu.

Problematická místa mohou vkládat samotní uživatelé: stačí fotografie, základní informace o vaší osobě a pak jen na mapách Googlu vybrat kritické místo. Zatím je v databázi registrován pouze jediný výmol, a to v severomoravské Kopřivnici.

Autoři slibují i online chaty s VIP, rozhovory s úřady nebo právní poradenství. Cílem je informovat o špatném stavu silnic a také tlačit na odpovědné úřady a organizace.

Výmoly.cz Výmoly.cz

„Výmoly jsou věcí, která nejenom mně, ale i řadě ostatních řidičů každoročně hýbe žlučí. Již několikátým rokem nosím v hlavě myšlenku, jak na tuto situaci upozornit. Současně si uvědomuji, že jako jedinec nezmůžu naprosto nic. Proto se snažím s mými přáteli a kolegy otevřít veřejnou diskuzi na toto téma. O průběhu akce i havarijním stavu vozovek chceme po celou dobu upozorňovat média, zodpovědné úřady a zároveň touto cestou tlačit k veřejné diskuzi a nápravě,“ uvedl Ing. Petr Čaník, zástupce internetového portálu Výmoly.cz.

KL24

Akce má trvat od 24. ledna do 15. května 2011. Nejaktivnější řidiči/fotografové získají ceny, obec s nejhorší dírou také neodejde s prázdnou.

Výmoly.cz se prezentují také na Facebooku a Twitteru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku