Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Výrobci základních desek objevili průlomové chlazení napájecích kaskád. Díky Youtuberům. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 20. 7. 2017 18:55

    thorgal

    Tohle není jen o designu, ale hlavně o výrobních nákladech a celkovém obratu. Kus extrudovaného hliníkového profilu, kterému se začistí kraje a navrtají dva kotevní otvory se závitem je řádově levnější a jednodušší na výrobu, než jemné příčné prořezávání nebo dokonce složitá forma na vstřikování hliníku, která by se musela zaplatit na jedné revizi nebo v lepším případě sérii desky.

    Paradoxně jsou tedy levnější mainstreamové desky vyráběné ve větších sériích ve výhodě oproti highendovým kouskům, kterých se dělá řádově méně a používají je hlavně prachatí ignoranti nebo nadšenci pro OC, kteří klidně připlatí za vodníka nebo dál desku upravují.

    Tím nechci říct, že se stejná finančně úsporná zvěrstva nedají najít i v mainstreamu, pokud výrobce ví, že na běžný provoz bude jakýkoliv kus hliníku stačit a overclockerům stejně neuzná závadu, když to časem upečou. Naopak je to pro ně žádoucí kurvítko, aby se prodávaly stále nové výrobky.