Hlavní navigace

Výrobců úložišť SSD ještě stále není dost, přibude k nim MSI

16. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na trhu úložišť SSD dnes působí až nepřeberně výrobců. A to od firmiček až po obry typu Intel či Samsung. O kus příslovečného koláče se nyní hodlá přihlásit i společnost MSI, dobře známá jako výrobce grafických karet, notebooků a zejména základních desek.

Zdroj této informace je poměrně prozaický. MSI se totiž objevilo v seznamu firem, které ve svých produktech používají řadiče SandForce. Ten má na svých stránkách vystaven jejich výrobce, společnost LSI. Ohledně MSI se na onom místě píše, že vytvořila SSD na bázi nespecifikovaného řadiče z generace SF-2000. Nejsou zde však ještě uvedeny konkrétní produkty. Ty ale údajně „přijdou již brzy“. Zatímco MSI samotná se svými plány nepochlubila, tyto informace lze nejspíše považovat za prakticky oficiální potvrzení.

Řadič LSI SandForce

Kromě toho, že bude použit čip generace SF-2000, není o chystaných produktech nic dalšího známo. Vzhledech k poměrům na trhu si však lze mnohé snadno domyslet. Zařízení nejspíše budou podobná typickým řešením postaveným na čipu SandForce, alespoň ze začátku. Bude se tedy jednat spíše o výkonnější zařízení, nikoliv o nižší segment s dobrou cenou v přepočtu na 1 GB. Lze očekávat, že půjde o 2,5" zařízení komunikující přes SATA, vyloučeny ale nejsou ani moduly mSATA pro notebooky.

 

KL24

V druhém případě by firma disky mohla přímo montovat do přenosných počítačů vlastní výroby. Nejpravděpodobnější je však dle mého názoru scénář, že MSI bude úložiště SSD přímo nabízet na volném trhu. Její značka je totiž mezi spotřebiteli dobře známá. Kupující, který o jiných, byť i kvalitních výrobcích nikdy neslyšel, tak může MSI vnímat jako bezpečnou volbu. To může představovat nezanedbatelnou konkurenční výhodu.

Zdroje: LSI, techPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?