Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Výrobní procesy Intelu: Intel 3, 20A a 18A v roce 2024. Má zpět tick-tock a technologické vedení?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 22. 2. 2022 2:15

    Dzambor

    Pamätám si koľko bolo humbuku o tom, že Bulldozer je revolúcia a odteraz hry budú využívať 8 a viac jadier, a multithread je budúcnosť v hrách a že intel úmyselne škrtí počet jadier a preto je lepšie AMD lebo ... multithread. A o pár rokov neskôr veď 6 jadier stačí...viac je zbytočné. To boli staré časy toho jedného oddborníka :D Osobne ono záleží aká hra. Napr. FS2020 vydrtí moje 8jadro (9700K) bez problémov medzi 80-90% na všetkých jadrách (OC na 5GHz allcore). Napr. aj také WOTko má nejakú úroveň multithreadu a jadrá sú vyťažené na cca 40%+-. Skôr nejaké staršie hry asi nevyťažia ale tam je to viacmenej jedno. Každý si vyberie aký CPU mu vyhovuje podľa toho čo robí na PC. A máš pravdu, nie každý soft/program paralelizovať ide.