Hlavní navigace

Vyšel Google Play Store 4.9. Obchod s aplikacemi podlehl materiálnímu designu

23. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pakliže se zatajeným dechem vyčkáváte na to, jakou změnu skutečně přinese materiální design obchodu s aplikacemi pro Android, pak se můžete rovnou sami přesvědčit. Nový Play Store se již totiž potuluje po internetu. Někdo měl štěstí na automatickou aktualizaci, někdo si může dohledat neoficiální instalační soubor.

Do nového materiálního oblečku se převlékl Play Store 4.9.13. Prozatím se jeví jako přechodná verze. Velká část katalogu se nezměnila, zato stránky s konkrétním obsahem oproti stávající podobě nepoznáte. O nadcházejících změnách vás už dříve informoval kolega Lukáš Václavík. Čistšímu zobrazení prospívá přepínání do celoobrazovkového režimu, když např. klepnete na popis nebo seznam novinek v aplikaci.

 

Právě seznamy se změnami nyní uvidíte pouze u nainstalovaných aplikací, a to na místě, kde jindy najdete popis. Google předpokládá, že vás se změnami na prvním místě nemusí obtěžovat u aplikací, které sami (zatím) nepoužíváte. Tam musíte otevřít popis, kde se na konci změny nachází.

Vršek každé stránky s aplikací primárně zdobí video místo galerie obrázků. Lidé možná na video koukají rádi, ale nevím, jestli si v autobuse budete raději pouštět video. Tlačítko pro sdílení z horní části zmizelo, nahradilo jej +1. Pusťte se do používání, protože jsme vážně zvědaví, jestli se produktivita zlepší, nebo naopak zhorší na úkor pěkného vzezření.

MMF24

Play Store se převléká do nového kabátkuPlay Store se převléká | Foto: Android Police

Zdroj: Android Police