Hlavní navigace

Vyšel IE 10 Platform Preview 4, ale jen pro Windows 8

30. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konečné vydání jubilejního Internet Exploreru poběží i v sedmičkách (ve Vistě kupodivu nikoli), avšak momentálně si pro účely testování musíte pořídit rovnou zkušební Windows Developer Preview, který stále lze bezplatně používat. Stáhnete jej přímo od Microsoftu, s češtinou však nepočítejte. První IE 10 Platform Preview jste mohli spatřit v dubnu letošního roku, tyto ukázky chystaného prohlížeče směřují spíše na webové vývojáře.

Ukázky uživatelského prostředí přijdou na řadu později. Weboví vývojáři se s novým prohlížečem samozřejmě musí seznámit dříve, aby eventuálně stihli své stránky připravit na příchod desátého Internet Exploreru. Ten přinese podporu řady novinek, především z oblasti HTML5. Bude ho rovněž doprovázet perfektní hardwarová akcelerace, která zahrne také grafiku SVG a kaskádové styly. Animace vytvořené pomocí moderního CSS3 budou díky tomu plynulé.

Pokud vás náhodou vývojářské záležitosti zajímají, na IEBlogu najdete popis novinek i s vloženým videem. Pro většinu z nás Platform Preview 4 prakticky nemá větší smysl. Jednak ho nevyzkoušíte jinde než ve Windows 8, za druhé presentuje novinky pod kapotou, nikoli nové uživatelské funkce.

Zdroj: IEBlog