Hlavní navigace

Vyšel Skype 1.6 pro Windows 8. Blokujte neukázněné kontakty

2. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud komunikujete skrze síť Skype, jistě vás potěší, že vývojáři dokončili další aktualizaci dotekového klienta pro Windows. Dlaždicový Skype ve verzi 1.6 zlepšuje kontrolu nad kontakty. Teď je totiž můžete blokovat. Zaplavuje vás někdo nevyžádanými zprávami? Obtěžuje vás někdo neznámý? Konečně se s takovými lidmi můžeme vypořádat. Jednoduchý klient po vydání čelil kritice, že neobsahuje ani základní funkce. Ani v tuto chvíli s nejsme na sto procent spojeni.

Tip: Skype pro Windows 8 přidává podporu pro posílání a přijímání souborů

Rádi bychom byli, kdybychom se mohli odhlašovat. Prozatím se ale přihlašujete pouze k tomu účtu Microsoft, s jakým se přihlašujete k Windows. K dalším novinkám v posledním vydání dále patří zlepšení výkonu a spolehlivosti a opravení řady nepříjemných chyb. Pro zajímavost, někdy aplikace spadla, když jste do chatu napsali slovo batch.

 

Mezi známými problémy nadále zůstává selhání při pokusu o přijetí hovoru. To platí pro případy, kdy komunikátor pouze běží na pozadí. I proto se stále jedná o nedodělaný produkt. Skype pro Windows 8 a Windows RT naleznete ve Windows Store.

Mezitím se Skypu nedaří uspokojit Saúdskou Arábii. Společně s komunikátorem WhatsApp se musí podrobit místním – zřejmě značně restriktivním – zákonům. Bohužel nevíme, kterým zákonům se tyto komunikační služby protiví, ani neznáme postihy, které pro ně úřady chystají. Ty prý ale jednají ve jménu ochrany společnosti proti negativním věcem, které by mohly uškodit veřejným zájmům. Interpretovat si to můžete sami.

CS24

Skype dovede zablokovat vybrané kontakty
Skype dovede zablokovat vybrané kontakty

Zdroj: Skype Blogs
Reuters via WinBeta