Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Vyšel Skype 1.6 pro Windows 8. Blokujte neukázněné kontakty. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 9. 1. 2013 21:02

    Martin Laskowski (neregistrovaný)

    Ve spotřebním segmentu pro to prostor nevidím, nevím co by v dnešní době a vlastně i v budoucnu, mohlo být pro domácího nebo dejme tomu i korporátního (office) zákazníka na GPGPU lákavé, když CPU dnes má výkon takový jaký je. V profi sféře je to bez debat, vývojářské prostředí (myšleno CAD, render atd.) taky, ale doma či v kanceláři? Ne vážně mě nic nepadá.


    Já si nemyslím, že je pro to nutný otevřený standard, respektive pro větší rozšíření jistě, ale pro nějaký podstatný generovaný zisk ne. A v profi sféře vidím u propietárního systému víc výhod než nevýhod. Ale to by bylo na dlouhou debatu, krom toho, že zrovna tohle je téma, které se skoro stejně horké jako Nvidia vs AMD, takže do toho se pouštět nehodlám.


    PhysX nekomentuji, GPU PhysX je z nutnosti věci spíš okrajová věc.


    Xeon Phi je v ještě větších plenkách než bylo GPGPU v době uvedení GTX280. Silný potenciál, ale i Intel už dokázal, že mu není cizí věci kazit a nedotahovat do konce. Takže tam bych si s posouzením počkal. potenciál tam je, ale zrovna  IT je těch potencionálně potenciálních věcí mraky a víme, kolik jich už skončilo v propadlišti dějin.