Hlavní navigace

Vyšel Skype 6.1. Zavádí volání a chat z kancelářské sady Microsoft Office

10. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Plánovaná integrace do portfolia Microsoftu pokračuje. Světoznámá a stále populárnější služba na telefonování a videochat nejenže láká nové uživatele, současně se jí daří stále více pronikat do jiných produktů od Microsoftu. Je to zhruba jeden den, kdy Redmondští oznámili datum, kdy zaříznou svou původní komunikační síť Windows Live Messenger. Od 15. března se stávající uživatelé budou muset spolehnout na Skype. Ten jim nabídne několik zajímavých funkcí. Delší dobu podporuje video v plném vysokém rozlišení.

Nepřehlédněte: Provoz komunikační sítě Windows Live Messenger bude ukončen 15. března

Před chvílí se na síti objevila nová verze, povyšující desktopového klienta o desetinu. Oficiální popis novinek ještě vyjít nestihl, informační proužek v prostředí klienta, jenž se po aktualizaci objevil v hlavním okně Skypu, nám ale jasně prozrazuje, že jsme se dočkali integrace s kancelářským balíkem aplikací Microsoft Office. Bohužel nevíme, pro které verze Office toto platí. Konkrétně se prováže s pošťákem Outlook 2010 a 2013, kde můžete „skajpovat“ přímo, aniž byste museli opustit jejich prostředí.

 

Desktopového klienta budeme zřejmě všichni nějakou dobu preferovat, ten dotekový pro Windows 8 nás zatím příliš nenadchnul. Skype 6.1 přináší novinek více. Proměnilo se také hledání kontaktů. Nyní se výsledky ukazují přímo v postranní liště, kde najdete rovněž obvyklý seznam kontaktů. Konečně také můžeme pořádně spravovat účet v rámci aplikace. Otevřete kartu se svým profilem a spatříte zde také několik položek pro správu placených funkcí. Všechny důležité položky byste měli mít na dosah ruky.

CS24

Na nejnovější verzi pomocí interního aktualizačního mechanismu dosud přejít nelze, můžete si však stáhnout kompletní instalační balík, který se o aktualizaci souborů postará.

Zdroj: Neowin