Hlavní navigace

Vyšel Vivaldi 1.11. Zatočí s animovanými GIFy a má novou ikonku

11. 8. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Norští tvůrci včera vydali další aktualizaci svého prohlížeče. Vivaldi 1.11 (stahujte odsud) přináší desítky oprav, přechází na jádro Chromium 60 a má také novou zakulacenější ikonku. Z praktických novinek potěší nastavitelná Čtečka. Pokud chcete pohodlněji číst delší texty a režim Čtečky aktivujete, nově si budete moci nastavit velikost písma, typ (patkové/bezpatkové), řádkování, šířku sloupce a zvolit můžete i invertní zobrazení s tmavým pozadím a světlým textem.

Čtečku lze přizpůsobit
Čtečku lze přizpůsobit
Vypněte animace
Vypněte animace
Přibylo nastavení citlivosti myších gest
Přibylo nastavení citlivosti myších gest
Náhledy ve Speed Dialu už tak snadno neodstraníte
Náhledy ve Speed Dialu už tak snadno neodstraníte

Vadí-li vám animované GIFy, ve stavovém řádku přes menu označené obrázkem můžete animace zakázat. Obrázky se budou pořád stahovat v plné velikosti, ale neuvidíte již blikající kolotoč.

V nastavení gest myší si nově můžete upravit citlivost, kdy má prohlížeč reagovat. Gesta může vyvolat pohyb o délce 5 až 100 pixelů. V minulé verzi přibyla možnost nastavit si ve Speed Dialu (Úvodní stránce) vlastní náhledové obrázky. Poměrně jednoduše jste o ně mohli přijít, stačilo nechtěně zmáčknout křížek nebo tlačítko pro obnovení. Aby se to neopakovalo, v nastavení lze tlačítka vypnout.