Hlavní navigace

Vyšla Opera 11.61, stahujte a aktualizujte

24. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Opera s opravnými vydáními nijak zvlášť neplýtvá, vychází jednou za čas, nepravidelně, když jsou potřeba. Nyní nastal čas zbavit se problémů řady 11.6. Dnes se prohlížeč zbavuje hned několika chyb, které mohly vést k pádům aplikace. A že jich bylo. Program například nevydržel, když jste zavřeli panel a zároveň nechali otevřenou nabídku hvězdičky v adresním řádku. Jindy zase nešla tato nabídka zavřít. Opera obvykle spadla, když jste se rozhodli potvrdit aktivaci hlavního hesla, které má ochránit uložená hesla.

Prohlížeč se sem tam trestuhodně odporoučel i v naprosto běžné situaci, kdy jste otevřeli nový odkaz či prázdný panel. Nestabilitě byla naštěstí učiněna přítrž. Někdy si aplikace po restartu nepamatovala pokročilé nastavení stahování, zatímco v jiných případech všemožně haproval vzhled – ˜­některé prvky v uživatelském prostředí neplnily svou funkci podle očekávání.

Opraveny byly také dva bezpečnostní problémy, vývojáři se mj. poprali s mnohými chybkami v e-mailovém klientu. Aktualizovat byste měli v každém případě, neboť posílení stability je v tomto vydání skutečně masivní. Operu 11.61 můžete aktualizovat pomocí interních mechanismu, případně ji stáhnete z www.opera.com/browser.

Zdroj: Opera 1 | 2