Hlavní navigace

Výsledky: Microsoft stále roste a pomalu snižuje ztrátovost Bingu

20. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft včera večer zveřejnil finanční výsledky za třetí kvartál fiskálního roku 2012. Byly pozitivní, pro největší softwarovou firmu světa to bylo znovu rekordní období.

Obrat společnosti vyskočil o 6 % na 17,41 miliardy dolarů. Provozní zisk také stoupl o 12 % na celkových 6,37 miliardy. Microsoft ale více zaplatil na daních, proto čistý zisk (5,11 mld.USD) i výnosy z akcií (0,60 USD) nepatrně klesly oproti minulému roku (5,23 mld. USD a 0,61 USD).

Akcie Microsoftu
Akcie firmy stále stagnují, foto: Google Finance

Dařilo se všem divizím s výjimkou zábavní (Entertainment and Devices), kam spadá Windows Phone a produkty/služby okolo Xboxu, které po loňském zisk 210 milionů skončily ve ztrátě 229 milionů. Lze odhadovat, že Xbox se už blíží seniorskému věku (a prodeje tolik netáhnou) a především se nevrací peníze utopené v marketingu Windows Phonu. Microsoft rovněž snižuje ztrátu divize online médií ze 776 na 479 milionů.

 

KL24

Míříme směrem k vzrušujícím startům napříč celou společností, ale zároveň přinášíme silné finanční výsledky,“ řekl Steve Ballmer, výkonný ředitel Microsoftu. „S blížícím se vydáním počítačů a tabletů s Windows 8, novou verzí Office a další širokou škálou produktů a služeb pro spotřebitele i firmy nabídneme v budoucnu všem našim zákazníkům mimořádné hodnoty.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?