Hlavní navigace

Vyšlo Chrome 21. Podporuje webkamery bez Flash Playeru a obrazovky Retina

1. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google vydal další, tentokrát již jedenadvacátou řadu svého internetového prohlížeče. Na co se dnes můžete těšit? Minule, jestli si to pamatujete, se nesešlo prakticky nic zajímavého. Aktuální vydání bude zajímavé především pro majitele Macbooků Pro s displejem Retina. Vysoké rozlišení zde prozatím působí spíše více problémů, než užitku, avšak Chrome by po provedených úpravách mělo zobrazovat web mnohem lépe. Po Safari tak jde o první prohlížeč na jablečné platformě, který je na vysoké rozlišení a jemné obrazovky připraven.

 

Na všech platformách pak oceníte dlouho diskutovanou novinku v podobě přístupu k webkameře a mikrofonu bez zásuvného modulu. Za tuto báječnou funkci je zodpovědné WebRT. Ať žijí webové standardy a otevřené technologie. Právě tyto vlastnosti by mohl využít nový Skype pro prohlížeč, který bude rovněž součástí e-mailové schránky Outlook. Rozepisovali jsme se o nich již minule, ve starší zprávičce najdete také odkazy na experimenty využívající kameru.

Nepřehlédněte: Hotmail skončí. E-mail s novým rozhraním a Skypem se jmenuje Outlook

Před pár dny se otevřely dveře Chrome Web Lab. Tady teprve najdete zajímavé experimenty, které mohou sledovat návštěvníci londýnského muzea! Dále vývojáři zapracovali na hlubší integraci tiskové služby Google Cloud Print, abyste mohli tisknout ze všech běžných tiskových dialogů. Rozšířená podpora gamepadů z prohlížeče činí opět o něco lepší herní platformu.

CS24

Zdroj: Google Chrome Blog