Hlavní navigace

Vysvětlení nového konceptu nabídky Start

5. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Uživatelé se prý více začala shánět po alternativách. Takže v Redmondu dali hlavy dohromady a pustili se do vymýšlení nové nabídky Start. Jak vymýtit problém s maličkou nabídkou? Předělat ji do celoobrazovkového režimu. Tím vývojáři získali hodně prostoru, kam mohli rozmístit výsledky vyhledávání a dostatek ovládacích prvků. A hlavně je to celé připravené na dotyková zařízení.

Obrazovku Start nemáme brát jako náhradu klasické nabídky Start, spíše jako její evoluci. Vrací se k myšlence, že má za úkol především spouštět aplikace. U klasiky došlo k zahlcení obsahem, mezi ikony se zapletly složky. Nový Start k sobě složky vůbec nepouští. Microsoft to vidí tak, že v osmičkách nahradí prostým seznam poněkud bohatší platformou pro spouštění programů a vyhledávání.

Sbírá se ovšem zpětná vazba od testerů a jisté změny v celém konceptu Startu ala Metro nás neminou. Například bude existovat možnost, jak uzavřít aplikace jinak než ve Správci úloh. Prý ale ukončování používat nebudeme. Zpříjemní se také práce s myší (výsledky spatříme v betaverzi systému). Návrhů na zlepšení by bylo více, ale kdoví, kolik z nich Microsoft zaujme.

Zdroj: WinRumors 1 | 2