Hlavní navigace

Vývojářům aplikace Room se nelíbí Rooms od Facebooku. Zvažují obranu

27. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook před pár dny spustil chatovací místnosti, které nám silně připomněly devadesátá léta. Jak se zdá, tak v App Storu existuje jiná aplikace a je velmi podobná Rooms od Facebooku. Její vývojáři teď tvrdí, že Zuckerbergův podnik jim ukradl nápad. Za starší aplikací Room stojí vývojářská skupina nazvaná Room.

Oba dva kousky slouží k chatování v místnostech, jak si to někteří pamatují z devadesátých let. Společnost Room tvrdí, že neví, jestli ke kopírování došlo náhodou či záměrně, ale podivuje se nad tím, jak si Facebook mohl dovolit vypustit skoro identický produkt. Jestli to, ehm, nebude třeba nízkou popularitou Room.

 

Současně si nemyslím, že by Room bylo revoluční službou. Možná by se s ní mohla soudit devadesátá léta? Naproti tomu jsme si všimli, že Rooms od Facebooku silně připomínají Google+ pro Android. Tady by se už o nějakém kopírování hovořit dalo, protože vzhled aplikací je de facto identický.

Room se nicméně pravděpodobně bránit bude. Na mně osobně to působí jako pokus se zviditelnit, teď když mají vývojáři šanci. Uvidíme, jak se proces bude vyvíjet a zda to dotáhne až k soudu.

Autoři Room se možná budou soudit s Facebookem kvůli RoomsAutoři Room se možná budou soudit s Facebookem kvůli Rooms
Autoři Room se možná budou soudit s Facebookem kvůli Rooms

Zdroj: 9to5Mac