Hlavní navigace

Vyzkoušejte: je váš počítač připraven na Windows 7?

8. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hardwarové požadavky Windows 7 nám byly nedávno odhaleny. Zdali systém bez problémů na vašem stroji poběží, lze otestovat s nedávno vydanou RC verzí, samozřejmě s uvážením, že se nejedná o hotovou verzi. Máte-li však nějaké pochybnosti a Release Candidate nechcete instalovat, nabízí Microsoft jako obvykle speciální nástroj, který otázky ohledně bezproblémového běhu zodpoví.

Windows 7 Upgrade Advisor (Poradce při upgrade na Windows 7), přesněji jeho betaverze dostupná ke stažení zdeEN, dokáže analyzovat vaši počítačovou sestavu a určit, zdali je výkon dostatečný a jestli nemohou nastat některé známé problémy s kompatibilitou, zahrnující hardware i software (v případě upgradu).

Protože se jedná o poradce, tak můžeme očekávat, že v případě problémů doporučí řešení, pokud nějaké existuje. Před samotným spuštěním je proto vhodné připojit veškeré periferie, jako jsou externí disky, skenery, tiskárny a podobně, aby nástroj mohl odhalit i potenciální obtíže spojené s tímto běžně používaným příslušenstvím.

Zdroj: Windows Team Blog