Hlavní navigace

Vyzkoušejte schopnosti IE9 s 54 weby

20. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mezi stěžejní novinky Internet Exploreru 9 patří podpora moderních technologií, jako je HTML5, CSS3 či SVG a hardwarová akcelerace pro rychlé vykreslování graficky náročného obsahu, ale kupříkladu také připínání stránek na hlavní panel (více o novinkách se dočtete v tomto článku). S uvedením Internet Exploreru 9 beta řada partnerů Microsoftu představila weby, které jsou nyní schopny těchto nových vlastností využívat.

Všechny tyto weby naleznete na nové stránce Beauty of the web (krása webu), která je právě deváté iteraci prohlížeče Microsoftu a souvisejícím technologickým novinkám věnovaná. Weby naleznete pod položkou experience, klepnutím na Visit Site stránku navštívíte (zobrazí se i informace o tom, jaké technologie stránka využívá).

Mezi stránky patří i populární sítě jako Twitter, Facebook, Amazon, CNN, BCC a řada dalších. K využití nových funkcí těchto stránek samozřejmě potřebujete Internet Explorer 9, některé funkce by však měly fungovat i v ostatních prohlížečích s podporou HTML5.

Zdroj: Softpedia