Hlavní navigace

Vyzkoušejte si: Multimédia v 7. dimenzi

23. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Windows Media Center sjednocuje veškeré multimediální činnosti do jedné souvislé aplikace: Od hudby, obrázků, či filmů až po televizi, hry a doplňkové programy třetích stran. Protože moderní doba si žádá moderní prostředky, odpadá ve Windows 7 nutnost hledání kodeků pro přehrání videoformátu H.264. Media Center jej zvládne zpracovat nativně, což je v době jeho značného rozšíření veliké plus.

Když už se zrovna budete prohrabávat svými nesčetnými videozáznamy, jistě vám přijde vhod současné zobrazení náhledu i názvu videa. Dle vývojářů se někdy hodí malý náhled, jindy zase textový popisek: Proč tedy nezobrazit obojí? A kdyby jste videosoubory přece jen nechtěli manuálně procházet, klidně přehrajete všechny najednou – přechod mezi jednotlivými klipy se stane otázkou stisku jednoho tlačítka.

Až se vám povede za použití stroje času nemožné: Totiž shlédnout všechen všemožně posbíraný videomateriál, včetně bonusových epizod a vystřižených, dvakrát ztracených a znova nalezených scén, jednoduše si vytvoříte vlastní. Poskládat prezentaci ze svých obrázků a hudebních souborů je dílem chvilky.

Částečně se na tom podílí i nová virtuální klávesnice, s podporou dotykových displejů, jež eliminuje složité a otravné vyťukávání textu na numerické klávesnici dálkového ovladače (omlouvám se úspěšným absolventům soutěže v rychlopsaní SMS). Zcela „překopána“ byla fotogalerie (která mimochodem nyní funguje i jako spořič obrazovky v nečinnosti) s novým stylem prezentování fotek: V záplavě černobílých snímků Media Center jeden přiblíží, vrátí mu barvu, umožní rychlé ohodnocení stiskem tlačítek 1-5 na dálkovém ovladači, a ostatně nejlepší bude, když si to sami prohlédnete na následujícím videu:

CS24


Windows Media Center Picture and Videos Features in the Windows 7 Beta

Zdroj: Windows 7 Team Blog