Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Vyzkoušejte si: Multimédia v 7. dimenzi. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 2. 2009 21:38

    Tomáš Mariančík (neregistrovaný)

    Ano, na některých diskuzních fórech o tom někteří spekulují, nicméně můžeme jen hádat, co je na tom pravdy, neboť zatím jsem neviděl nějaký důkaz, jenž by podložil toto tvrzení.

    Jisté však je, že Microsoft z nelegálních Windows rozhodně neskáče radostí, protože ať Linux (či jinou alternativu) či nelegální Windows, peníze za licenci rozhodně nedostane.

    Avšak nelegální Windows zvyšují podíl na trhu, něž kdyby tuto oblast zabraly konkurenční systémy, čímž drtivá většina vývojářů tvoří právě pro tuto platformu a ostatními minoritními systémy se tolik nezabývají, takže to ještě umocní pozici Windows.

    Celé je to však dosti diskutabilní. Microsoft samozřejmě nemůže prohlásit "klidně si stahujte nelegální Windows, hlavně nechoďte ke konkurenci", čímž by de facto požehnal pirátství. Tudíž v úvahu připadá asi jen snaha o snížení počtu nelegálních kopií, ať už pomocí ochran nebo různých reklamních akcí.